FAVORRITES

De afgelopen jaren heb ik heel wat boeken gelezen, leuke producten ontdekt en inspirerende accounts gevolgd. Een tijd lang heb ik deze dingen op mijn Instagram pagina gedeeld onder de titel ‘Friday Favorites’, maar om een overzicht te hebben van mijn ultimate favorites heb ik deze pagina gemaakt.

Sommige producten die je hieronder vindt hebben een affiliate-link, dat betekent dat ik een klein percentage van de verkoop krijg, zonder dat het jou iets extra’s kost. Mis je een categorie of heb je iets aangeschaft door mijn tips? Laat het me vooral weten!

BOEKEN OVER CREATIVITEIT

FECK PERFUCTION

Dit is mijn favoriete boek als het gaat over ‘geïnspireerd worden’. De schrijver James Victore deelt op iedere pagina een kort inspirerend en motiverend verhaal gerangschikt in de thema’s Voice, Fear, Start, Action, Habits en Purpose. Wanneer ik even in de mood voor creativiteit moet komen lees ik vaak 1 of 2 verhalen en heb ik direct zin om aan de slag te gaan!

PLAYMODE

De Nederlandse schrijfster Barbara Tammes legt in dit boek uit waarom creativiteit voor iedereen belangrijk is en leert je vervolgens hoe je jouw eigen creativiteit kunt vergroten.. Het is heel duidelijk en overzichtelijk geschreven en er zitten veel praktische tips en oefeningen in om direct aan de slag te gaan.

CREATIVITY, INC.

Dit boek gaat over hoe je een cultuur creëert waarin creativiteit floreert, een echte aanrader voor managers en leidinggevenden. 

Ed Catmull schrijft o.a. over het vasthouden aan zekerheden en processen aan de ene kant, tegenover de onbekende kant van dingen die we nog nooit gezien hebben en die er nog niet zijn. We zijn als mens snel geneigd om aan de veilige en voorspelbare kant te blijven, maar uiteindelijk gaan we hierin tegen grenzen aan lopen en zullen er zaken in de toekomst spelen die we nu nog niet kennen. Daarom moeten we ook de onbekende kant omarmen.

SHOW YOUR WORK

Twijfel je wel eens wat je met anderen moet delen en hoe je opvalt bij jouw publiek? Dan is dit boek ideaal om te lezen en als een soort handboek te gebruiken. Aan de hand van 10 thema’s legt Austion Kleon uit hoe belangrijk het is om ideeën en kennis te delen met anderen. Ik blader hier vaak doorheen als ik iets online wil plaatsen en krijg direct inspiratie!

“Je kunt je eigen stem niet vinden als je hem niet gebruikt”.

MEESTERLIJKE MISSERS

Fouten maken we allemaal, maar hoe gaan we hier vervolgens mee om en wat leren we hiervan? In dit boek deelt Erik Kessels hoe je die missers kunt gebruiken als inspiratie en er vervolgens je handelsmerk van kunt maken.

Het is vooral een aanrader om snel geïnspireerd, het is makkelijk geschreven, niet zo dik en vol humor.

EEN COMPLEET NIEUW BREIN

Daniel H. Pink gebruikt onze twee hersenhelften als metafoor voor de ontwikkelingen van onze tijd. De dominantie van de linkerhersenhelft (verstand en logica) maakt plaats voor een nieuwe wereld waarin de kwaliteiten van de rechterhersenhelft (creativiteit en gevoel) overheersen. Het boek is een mooie combinatie tussen theoretische kennis en praktische oefeningen. Aanrader!


BOEKEN DIVERSE

HET IS OORLOG MAAR NIEMAND DIE HET ZIET

Misschien klopt de titel van het boek niet direct meer, nu het onderwerp juist super zichtbaar is. Maar tijdens het lezen van dit boek ruim een jaar gelegen stond ik versteld wat er allemaal gebeurd in de (online) wereld zonder dat ik/we daar ook maar iets van meekrijgen. Huib Modderkolk schrijft erg makkelijk en je zit direct in het boek.

SOCRATES OP SNEAKERS

Aan de hand van filosoof Socrates laat Elke Wiss zien waarom we zo slecht zijn in het stellen van goede vragen, én hoe we er beter in worden. Zodat we gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding.

Door dit boek ben ik me erg bewust van mijn eigen gedrag en het heeft me geleerd om meer te luisteren en niet alles te refereren naar mijn eigen gevoel.

IK WEET JE WACHTWOORD

Daniël Verlaan deelt in dit boek een heleboel interessante en spannende verhalen die schuil gaan achter het internet. Van dingen die gebeuren op het Darkweb tot het hacken van je eigen webcam. Ik heb het in 1 dag uitgelezen en sindsdien overal mijn tweestaps-verificatie aangezet..

JE HEBT WEL IETS TE VERBERGEN

Net als het boek ‘Ik weet je wachtwoord’ gaat dit boek ook over het belang van privacy. Als je denkt dat je niets te verbergen hebt moet je dit boek zeker lezen en je zult je (online) privacy echt wat serieuzer nemen. Dit onderwerp gaat de komende jaren sowieso steeds belangrijker worden en om je een klein beetje te verdiepen is dit een goed boek.


INSPIRERENDE ACCOUNTS

ABSTRACT SUNDAY

Bij dit account hoort kunstenaar Christoph Niemann. Hij gebruikt voorwerpen om nieuwe dingen te creëren. Het anders kijken naar voorwerpen vind ik een inspirerende gedachten die je op alles toe kunt passen.

UGLY DESIGN

Dit account is een perfect voorbeeld van het boek Meesterlijke Missers. Design dat zo lelijk is dat het misschien wel mooi wordt en daar een handelsmerk van maken.

ROGIER ROETERS

Rogier is een kunstenaar en maakt kleurrijke tekeningen met tekst. Vooral hilarisch en inspirerend!

VINCENT BAL

Vincent is een kunstenaar die schaduw als een kunst gebruikt. Net als bij het account van Abstract Sunday ontstaan er prachtige nieuwe situaties door alleen maar anders naar dingen te kijken.

Morgan Harper Nichols

Dit account staat vol met inspirerende quotes en motiverende teksten. Voor als je het even niet ziet zitten of inspiratie nodig hebt is dit een heerlijk account om doorheen te scrollen.


SPELLEN

DIXIT

Als ik een spel mocht kiezen wat ik had mogen ontwerpen, dan was dit het geworden. Het is creatief, telkens anders, je moet er een beetje mensenkennis voor hebben en iedereen doet telkens mee. De uitleg kun je zelf via de link vinden, maar ik vind het zeker de moeite waard om te spelen! Wanneer je het overigens wat vaker speelt is het ook leuk om meer uitbreidingen te bestellen zodat je nog meer speelkaarten hebt.

Vanaf 3 tot 12 spelers. Maar tussen de 5-6 spelers vind ik zelf het het leukst spelen.

WEERWOLVEN

Dit spel speel ik vaak met het hele gezin of de complete vriendengroep. Hoe meer mensen er mee doen hoe leuker het is. Het is eigenlijk de spelversie van het tv programma ‘De Verraders’. Je krijgt een rol als weerwolf of burger. Ben je een weerwolf? Dan moet je in de nacht andere spelers vermoorden. Maar overdag mag je niet gesnapt worden en moet dus andere overtuigen dat je een burger bent. Je leert er om mensen op het verkeerde been te zetten en je zult versteld staan hoe goed of juist slecht mensen in een rol kunnen kruipen.

EXPLODING KITTENS

Dit is een snel kaartspel met 3 of meer personen waarin je je tegenspelers vooral in de weg moet zitten.

De vormgeving is ludiek en het is ontzettend snel om aan te leren, de uitleg zal ik je dan ook besparen ;), maar zeker leuk om te spelen!

DON’T/DO THIS GAME

Een leuk kaartspel waarmee je nieuwe ideeën verzint. Je trekt 3 kaarten waar het idee aan moet voldoen en 3 dingen die je moet vermijden.

Ideaal om alleen te spelen wanneer je in een creatieve flow moet komen of juist als groepsactiviteit om een nieuw idee te verzinnen.

Zeer makkelijk te spelen en je kan het zo lang of kort spelen als je zelf wilt.


TIPS

PANTONE SET

Wanneer ik met deze kleurenset kaarten aan kom bij bedrijven vind iedereen het leuk om even te spelen met kleuren. Een perfecte cadeau dus voor jezelf of juist voor iemand die veel bezig is met creëren en ontwikkelen.

WHISKY KARAF

Deze karaf kocht ik destijds als cadeau voor manlief en staat nu te shinen in huis. De inhoud moet je er zelf bij doen, maar je hebt wel direct een uniek product in huis!

Hij is er ook nog in andere vormen zoals een wereldbol en diamand.

FRAMEO

Voor onze oma hebben we met de hele familie dit digitale fotolijstje aangeschaft. Hij staat op de kast in de woonkamer en er worden foto’s afgespeeld als slider. Wanneer iemand weer een leuke foto heeft gemaakt, laden we deze in de Frameo app en oma ziet de foto direct in de lijst voorbij komen.

SAGE KOFFIE MACHINE

Ik zet (en drink) erg graag bakkies koffie en ik gebruik hiervoor de Sage Barista Express.

Super makkelijk in gebruik en, het belangrijkste; Zet heerlijke koffie.


Get in touch.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen